SOFTWARE ARCHITECTUUR

Wat doet de software architect?

De architect identificeert softwareoplossingen die aansluiten op de wensen en behoeften van de gebruiker We herkennen welke elementen belangrijk zijn en welke elementen waarschijnlijk tot ernstige problemen zullen leiden als ze niet onder controle worden gehouden.

  • De structuur van een systeem definiëren.

  • Testen en controleren van de code.

  • Plannen van de tijds- en budgetlimieten.

  • Het gedrag van een systeem definiëren.

  • De behoeften in evenwicht brengen.

  • Vroege ontwerpbeslissingen vast leggen.

Analyse

Veilig én duurzaam

Om te starten denken we eerst al tien stappen vooruit. We focussen op het grotere verhaal.

Door software-architectuurontwerp creëert u van tevoren de eisen en behoeften van de software waarmee u gaat werken. Door te analyseren vóór de ontwikkeling voorkomt u dat u ontdekt dat functies niet werken zoals u wilt.

Wanneer we het hebben over softwarearchitectuur, dan hebben we het over een plan dat beschrijft hoe de software is opgebouwd. Het omvat hoe de verschillende onderdelen met elkaar in verbinding staan en welke technieken worden gebruikt. Softwarearchitectuur dient als blauwdruk voor het development team. Zo krijgt het team een zicht op het design, voordat het daadwerkelijke ontwikkelen begint. Het opstellen van de architectuur is dus de allereerste stap in het project.

Voordelen van software ARCHITECTUUR

Creëer een solide basis voor uw softwareproject.

01

Kostenbesparend

De software architect helpt een organisatie om de huidige IT te analyseren en gebieden te identificeren waar veranderingen kunnen leiden tot kostenbesparingen.

02

Betere onderhoudbaarheid van code.

Het is gemakkelijker om bestaande software te onderhouden, omdat de structuur van de code zichtbaar en bekend is, waardoor het gemakkelijker is om bugs en afwijkingen te vinden.

03

Een visie implementeren.

Het bekijken van de architectuur is een effectieve manier om de algemene staat van IT te bekijken en een visie te ontwikkelen over waar de organisatie naartoe moet of wil met haar IT-structuur.

04

Veiliger

Software-architectuur geeft richting aan risicomanagement dat kan helpen bij het identificeren van risico's en het elimineren van deze mogelijke bedreigingen.